sobota 6. května 2017

Domácí prostředky: rostlinné estrogeny

Rostlinné estrogeny (fytoestrogeny, isoflavony)






Isoflavony jsou chemické sloučeniny nacházející se v sóje a jiných rostlinách, které jsou fytoestrogeny nebo rostlinné derivované estrogeny. Mají chemickou strukturu, která je podobná estrogenům, které jsou přirozeně produkované tělem, ale jejich účinnost je odhadována mnohem nižší než skutečné estrogeny. Účinnost estrogenu se odhaduje na 1/1000 až 1/100 000  estradiolu z  přirozeného estrogenu.

Dva typy isoflavonů, genisteinu a daidzeinu se nacházejí v sójových bobech, hrachu a čočce a jsou považovány za nejúčinnější estrogeny z fytoestrogenů.

Isoflavone kimakterium-bez-vcelich-produktu

Studie ukázaly, že tyto sloučeniny mohou pomoci zmírnit návaly horka a další příznaky menopauzy. Zejména ženy, které mají rakovinu prsu a nechtějí užívat hormonální terapii s estrogeny, někdy užívají sójové produkty k úlevě od menopauzálních příznaků.

U mnoho žen existuje také pocit, že rostlinné estrogeny jsou "přirozené" a proto bezpečnější než hormonální terapie, ale toto nebylo nikdy vědecky prokázáno. Je zapotřebí dalšího výzkumu, aby byla plně charakterizována bezpečnost a potenciální rizika fytoestrogenů.

Vegall Pharna

Čerpáno z MedicineNet.com a Vegall.cz

1 komentář:

  1. Dobrý den, ještě bych vám doporučil tady tuto estetickou kliniku, která se zaměřuje na dámské problémy spojené s hormony i vzhledem dámských genitálů. Podle mě je to něco, co vám může hodně pomoct. A samozřejmě vyřešit i problémy hormonálního i estetického rázu. Vyzkoušejte to a samy, dámy, uvidíte. ;-)

    OdpovědětVymazat