středa 29. března 2017

Antidepresiva a další léky

Antidepresiva a další léky v menopauze

Antidepresiva je třída léků známých jako selektivní inhibitory pro zpětné vychytávání serotoninu (SSRI). U nich a příbuzných léků bylo prokázáno, že jsou účinné až u 60% žen při příznacích návalů horka. Konkrétně  Venlafaxin (Effexor),  Fluoxetin (Prozac), Sertralin (Zoloft), Paroxetin (Paxil), Desvenlafaxin (Pristiq) a Citalopram (Celexa). U těchto léků bylo prokázáno, že snížují návaly horka u mnohých žen. Nicméně, antidepresiva mohou být spojena s vedlejšími účinky, včetně snížení libida nebo sexuální dysfunkce.

Další léky na předpis, u kterých bylo prokázáno, že poskytují určitou úlevu při návalech horka, i když na léčbu návalů horka, nejsou primárně určeny. Všechny z nich mohou mít vedlejší účinky a jejich použití by mělo být projednáno a konzultováno pouze s lékařem. Některé z těchto léků, u kterých bylo prokázáno, že pomáhají zmírnit návaly horka zahrnují složku léku gabapentin (Neurontin) a klonidin (CATAPRES),  které jsou používány k léčbě vysokého krevního tlaku.

Doplňky stravy

Sarapis Soja - včelí produkty v klimakteriu + fytoestrogeny ze sóji a červ. jetele


Sarapis Soja


Sarapis Soja je určený ženám v menopauze. Tento preparát spojuje výhody klasického Sarapisu s mateří kašičkou a pylem s výhodami plynoucími z jeho doplnění o fystrogeny ze sóji a červeného jetele. Dále obsahuje sojové izoflavony a izoflavony z červeného jetele, vitamín C a železo, které napomáhají při únavě a vyčerpání a jsou prospěšné pro imunitní systém. Vitamín C přispívá k normální činnosti nervové soustavy a přispívá k normální psychické činnosti. 

Vegall Pharma

Příroda ženám

Čerpáno z MedicineNet.com a Vegall.cz




1 komentář:

  1. ATD obecně jsou poměrně velký problém, který podle mě jednou přeroste civilizaci. Když vidím, kolik lidí dnes polyká "pilulky na štěstí" místo toho, aby nejdříve vyzkoušeli třeba doplňky stravy a zkusili s tím něco dělat, tak mě to docela děsí. Protože ne že by to nebylo potřeba, u jisté části populace určitě. Podle mě je tu ale velký problém nadužívání.

    OdpovědětVymazat